nl en

Nieuws

JONG ORGELTALENT in de GROTE KERK BREDA

In de maand juni wordt er traditiegtrouw elke woensdag een gratis lunchconcert gegeven op het prachtige Flentrop-orgel van de Grote Kerk van Breda Vier jonge orgeltalenten verzorgen ieder een concert op de woensdagmiddag van 12.45-13.30 uur: Woensdag   3 juni: Arjan Veen (Woudenberg) Woensdag 10 juni: Magdalena Jones (Manchester, UK) Woensdag 17 juni: Adriaan Hoek (Tholen) Woensdag 24 juni: Adelia Askarova (Moskou)   De serie lunchconcerten wordt afgesloten op woensdag 1 juli a.s. met een bespeling door Aart Bergwerff, de vaste organist van de Grote Kerk te Breda. Het programma van ieder concert is samengesteld rond een compositie van Johann Sebastian Bach en een compositie van César Franck, twee pijlers in de orgelliteratuur, aangevuld met andere werken. Op woensdag 3 juni wordt de serie g...
Read more

CANTO OSTINATO XXL

Met vier muzikale vrienden maakte Aart Bergwerff een nieuwe opname van Simeon ten Holts CANTO OSTINATO: CANTO XXL, voor vier piano's en symfonisch orgel. Niet eerder speelde het orgel in een opname zo een bindende en boeiende rol in de levendige klank van de vier piano's: de ritmische precisie van de vier vleugels wordt aangevuld met de dragende en sonore klanken van het orgel als een 'blazersensemble'. Het resultaat is een geheel nieuwe opname vanuit een compleet nieuw perspectief.  De vier fantastische Steinway-vleugels van het Muziekgebouw Eindhoven worden bespeeld door Jeroen en Sandra van Veen en door Marcel en Elizabeth Bergmann. Samen met Aart Bergwerff op het symfonische Pels & Van Leeuwen-orgel maken zij deze opname niet alleen tot de langste maar ook tot een van de meest veelkleurige opnamen...
Read more
vorige volgende
Nu speelt: -

  • Father and son

   posted on June 27, 2015

   "Jongen, maak je niet te sappel" zei hij nog tegen me, vlak voor mijn vertrek.

   Het waren zijn laatste woorden aan mij gericht en één van de laatste zinnen die hij zou uitspreken...

   Het is eind juni 1988 en ik vertrek  naar Ierland om deel te nemen aan het Internationaal Orgelconcours in Christ Church, Dublin.

   Zoals nu nog steeds was ook toen deelname aan een concours een 'must' voor jonge mu...
  • Erwtensoep en eerstgeboorterecht

   posted on December 20, 2014

   Hij was de neef van Mata Hari en maakte op mij een verpletterende indruk.  Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, laat staan in de kerk. Met zijn excentrieke verschijning en sportieve uiterlijk was hij niet bepaald het prototype van een dominee.

   Het moet rond 1970 zijn geweest, we waren als gezin op vakantie in Katwijk aan Zee, een vertrouwde en veilige bestemming voor gereformeerde families.

   Op...Agenda