nl en

Nieuws

CANTO OSTINATO XXL

Met vier muzikale vrienden maakte Aart Bergwerff een nieuwe opname van Simeon ten Holts CANTO OSTINATO: CANTO XXL, voor vier piano's en symfonisch orgel. Niet eerder speelde het orgel in een opname zo een bindende en boeiende rol in de levendige klank van de vier piano's: de ritmische precisie van de vier vleugels wordt aangevuld met de dragende en sonore klanken van het orgel als een 'blazersensemble'. Het resultaat is een geheel nieuwe opname vanuit een compleet nieuw perspectief.  De vier fantastische Steinway-vleugels van het Muziekgebouw Eindhoven worden bespeeld door Jeroen en Sandra van Veen en door Marcel en Elizabeth Bergmann. Samen met Aart Bergwerff op het symfonische Pels & Van Leeuwen-orgel maken zij deze opname niet alleen tot de langste maar ook tot een van de meest veelkleurige opnamen...
Read more

Aart Bergwerff on iTUnes and Spotify

Vanaf heden zijn opnamen van organist Aart Bergwerff ook verkrijgbaar op iTunes, de officiële mediaspeler en -bibliotheek van Apple Inc.  De reeds uitgebrachte CD's van Aart Bergwerff kunnen nu per track worden gedownloaded en gedurende 1:30 voor aanschaf worden beluisterd. Downloads per track was ook al mogelijk via deze website www.aartbergwerff.org maar met de beschikbaarheid op iTunes zijn deze nu ook wereldwijd makkelijk vindbaar.  De volgende CD's zijn thans per track via iTunes verkrijgbaar: Aart Bergwerff Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag,  Aart Bergwerff Skrabl-orgel te Nijkerk en verder drie opnamen van CANTO OSTINATO  van Simeon ten Holt:  soloversie voor orgel, versie voor drie piano's en orgel en de CD-box CANTO OSTINATO XL met twaalf ve...
Read more
vorige volgende
Nu speelt: -

  • Erwtensoep en eerstgeboorterecht

   posted on December 20, 2014

   Hij was de neef van Mata Hari en maakte op mij een verpletterende indruk.  Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, laat staan in de kerk. Met zijn excentrieke verschijning en sportieve uiterlijk was hij niet bepaald het prototype van een dominee.

   Het moet rond 1970 zijn geweest, we waren als gezin op vakantie in Katwijk aan Zee, een vertrouwde en veilige bestemming voor gereformeerde families.

   Op...
  • The East Front

   posted on September 22, 2014

   Hij had precies dezelfde naam als mijn overleden vader, Leendert Johannes Bergwerff en was daags ervoor overleden. Zijn broer vertelde het mij, vlak voor mijn concert in Naarden. Ik vroeg hem of hij het thema voor de improvisatie in het concert wilde opgeven en hij koos Psalm 84:  ‘Huis, mus, zwaluw, haar jongen zijn in veiligheid’, dacht ik nog.

    

   Het was 17 juli en volop zomer.  Pas na het ...Agenda

June 21, 2015
Tyrstrup kirke, Christian...
July 8, 2015
St. Petrus-e..., Oostende
September 26, 2015
Het Concertg..., Amsterdam