nl en

Nieuws

CANTO OSTINATO XXL

Met vier muzikale vrienden maakte Aart Bergwerff een nieuwe opname van Simeon ten Holts CANTO OSTINATO: CANTO XXL, voor vier piano's en symfonisch orgel. Niet eerder speelde het orgel in een opname zo een bindende en boeiende rol in de levendige klank van de vier piano's: de ritmische precisie van de vier vleugels wordt aangevuld met de dragende en sonore klanken van het orgel als een 'blazersensemble'. Het resultaat is een geheel nieuwe opname vanuit een compleet nieuw perspectief.  De vier fantastische Steinway-vleugels van het Muziekgebouw Eindhoven worden bespeeld door Jeroen en Sandra van Veen en door Marcel en Elizabeth Bergmann. Samen met Aart Bergwerff op het symfonische Pels & Van Leeuwen-orgel maken zij deze opname niet alleen tot de langste maar ook tot een van de meest veelkleurige opnamen...
Read more

Aart Bergwerff op iTunes en Spotify

Vanaf heden zijn opnamen van organist Aart Bergwerff ook verkrijgbaar op iTunes, de officiële mediaspeler en -bibliotheek van Apple Inc.  De reeds uitgebrachte CD's van Aart Bergwerff kunnen nu per track worden gedownloaded en gedurende 1:30 voor aanschaf worden beluisterd. Downloads per track was ook al mogelijk via deze website www.aartbergwerff.org maar met de beschikbaarheid op iTunes zijn deze nu ook wereldwijd makkelijk vindbaar.  De volgende CD's zijn thans per track via iTunes verkrijgbaar: Aart Bergwerff Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag,  Aart Bergwerff Skrabl-orgel te Nijkerk en verder drie opnamen van CANTO OSTINATO  van Simeon ten Holt:  soloversie voor orgel, versie voor drie piano's en orgel en de CD-box CANTO OSTINATO XL met twaalf ve...
Read more
vorige volgende
Nu speelt: -

  • Poestaworst en plagiaat

   geplaatst op 24 april 2015

   Poestaworst en plagiaat

   Van de zoon van de bakker had hij dit soort streken niet geleerd. De bakker en zijn vrouw waren hardwerkende en goudeerlijke mensen, echte Rotterdammers met het hart op de goede plek. De zoon van de bakker, student orgel aan het conservatorium, had hèm wel andere, waardevollere zaken geleerd, zoals elementaire vaardigheden op het orgel.

   Ik weet dat omdat de bakkersfami...
  • Erwtensoep en eerstverkorenrecht

   geplaatst op 20 december 2014

   Hij was de neef van Mata Hari en maakte op mij een verpletterende indruk.  Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, laat staan in de kerk. Met zijn excentrieke verschijning en sportieve uiterlijk was hij niet bepaald het prototype van een dominee.

   Het moet rond 1970 zijn geweest, we waren als gezin op vakantie in Katwijk aan Zee, een vertrouwde en veilige bestemming voor gereformeerde families.

   Op...Agenda

9 mei 2015
Petruskerk, Leens
16 mei 2015
Dorpskerk, Moerkapelle
23 mei 2015
Grote Kerk, Maassluis