passacaglia19-[0-06-20-09].jpg

Art UnOrganized

Anders. Uniek. Ongehoord.

Over AUO

Stichting Art UnOrganized is hèt concertpodium voor de traditionele en vernieuwende orgelcultuur in Breda en in Brabant.  In samenwerking met de Grote Kerk Breda geeft AUO nieuw elan en nieuwe inhoud aan de eeuwenoude orgeltraditie in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Breda, met als middelpunt het monumentale Hillen-orgel.

Vertrouwd en vernieuwend

Levend klinkend erfgoed

Ongehoorde orgelbeleving

img-08432019-06-22corpusacrobaticsgrotekerkbredashowbyiwandebrabander.jpg

Het orgel als 'synthesizer-avant-la-lettre'

Art UnOrganized ziet het orgel in het algemeen en het Hillen-orgel in de Grote Kerk Breda in het bijzonder als een tijdloos muziekinstrument met verrassende en ongekende mogelijkheden, een synthesizer avant-la-lettre.

AUO verrast door zowel de traditionele als de vernieuwende kanten van het orgel hoorbaar en visueel zichtbaar te maken in haar concerten. Door het orgel te ontsluiten voor nieuw publiek, naast de vertrouwde luisterconcerten, draagt Art UnOrganized bij aan het behoud van het klinkend erfgoed en geeft zij het een nieuwe zintuiglijke ervaring en perspectief voor de toekomst. 

passacaglia19-[0-10-57-00].jpg

Hoe het begon

Aart Bergwerff is co-founder en artistiek leider van stichting Art UnOrganized Breda. AUO werd in 2017 opgericht om het orgel als klassiek concertpodium te verbinden met erfgoed en beeldcultuur. Orgelconcerten zijn vaak een statisch gebeuren, de organist is maximaal hoorbaar, minimaal zichtbaar. AUO zoekt in haar concerten en festivals verbinding met andere podiumkunsten als dans, acrobatiek en videokunst om de orgelmuziek niet alleen hoorbaar maar ook zichtbaar te maken. Aart Bergwerff is de Organist van de Grote Kerk Breda en is als artistiek leider van Art UnOrganized verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma.

 

 

bach2018_digdef..jpeg

Bach op Zondag

Bach op Zondag is de geliefde en succesvolle internationale concertserie van Art UnOrganized met orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. Zes concerten op zes zomerse zondagen door zes gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland. De bespelingen worden ingeleid met een lichtvoetig mini-Bach-college door Wim Thijs, Bach-kenner en zelfverklaard flapuit. Hij is de warme gastheer die het publiek moeiteloos meeneemt in de wondere wereld van Bach.

Drie B's staan jaarlijks garant voor het succes van de serie Bach op Zondag in de Grote Kerk Breda:

BACH, BREDA en BOURGONDISCH ! 

Meer weten ?

Leer meer over de activiteiten van stichting Art UnOrganized en meldt u aan voor de nieuwsbrief !

Contact opnemen