frontinsteigers2.jpg

Orgeladvies

Persoonlijk advies op maat

Aart Bergwerff is sinds 1993 werkzaam als onafhankelijk en zelfstandig orgeladviseur. In die hoedanigheid was hij betrokken bij tal van grote en kleine orgelrestauraties in Nederland en daarbuiten.Hij is lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland en werkt samen met de Commissie voor Orgelzaken binnen de Protestantse Kerk Nederland en met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Contact opnemen
claviatuurinbouw.jpg

Aart Bergwerff (1960) is sinds 1993 werkzaam als zelfstandig orgeladviseur. Zijn benoeming in 1990 als organist van de Evangelisch-Lutherse Gemeente te Den Haag en daarmede de verantwoording voor het beroemde uit 1762 daterende Bätz-orgel, resulteerde in een uitnodiging om als orgeladviseur toe te treden tot de toenmalige Orgelcommissie der Nederlandse Hervormde Kerk. Sindsdien heeft hij vele grote en kleine orgelprojecten begeleid, van nieuwbouw tot restauraties en overplaatsingen.

Als adviseur is hij thans betrokken bij onder meer de volgende grote en kleinere projecten:

• Restauratie van het Vollebregt-orgel in de Opstandingskerk te Wissenkerke (Zeeland)

• Restauratie van het hoofdorgel en nieuwbouw van het hyper-koororgel in de Laurenskerk Rotterdam

• Uitbreiding van het Hess-orgel in de Grote Kerk te Velp

• Lid van de expertencommissie voor de restauratie van het Cacheux-orgel in de O.L.V.-basiliek te Brugge (B)

 

Aart Bergwerff geeft pragmatisch invulling aan zijn rol als orgeladviseur vanuit zijn liturgische en concertmatige praktijk als organist en vanuit zijn technische en klanktechnische kennis van het orgel.

Als adviseur is Aart Bergwerff verbonden aan de Commissie Orgelzaken (COZ) binnen de Protestantse Kerk in Nederland

Naast zijn werkzaamheden als orgeladviseur is hij actief als docent hoofdvak orgel, orgelbouw en arrangeren aan Codarts, Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam.

 

 

Contact

Neem vrijblijvend contact op met Aart Bergwerff voor een orgaldvies op maat.

Contact opnemen